Ekologickí poľnohospodári v Peru pestujú surové kakaové bôby. Najprv sa surové kakaové bôby zberajú ručne zo strukov a miešaním sa zníži ich horkosť. Potom sa očistia v prírodnej vode, vysušia, olúpu a potom sa ich jadro rozbije na kúsky. V tomto procese nie sú prítomné žiadne nečistoty ani strata nutričnej hodnoty kakaa.
Pôvod surových kakaových kúskov
NutriBoost ponúka kakaové bôby pochádzajúce z Peru. Tieto bôby sa obvykle pestujú v oblastiach Amazónie, Junín, San Martin, Cusco a Ayacucho. Kakaovník produkuje plody zvané struky a má semeno známe ako kakaové bôby. Sú starostlivo vysušené a fermentované, takže chuť a živiny zostávajú rovnaké. Čisté bôby sa používajú na získanie kakaových kúskov ich lúpaním a rozbitím na fragmenty. Rovnako ako nesladená čokoláda majú aj kakaové bôby horkú chuť.
Keď sa nespracované kakaové bôby olúpu a nasekajú, zmenia sa na kakaové kúsky. Keď sa semená plodov kakaovníka usuší a fermentujú, hovorí sa im surové kakaové bôby.
Ako používať surové kakaové kúsky
Pražené alebo surové kakaové kúsky možno použiť v mnohých pokrmoch, napr. slaných aj sladkých. Ak pridáte jednu čajovú lyžičku kakaových kúskov do ovsených vločiek alebo ranných koktailov, dodáte im chuť. Sú k dispozícii v príchuti tmavej čokolády, ktorá je pre vás ideálna, ak nechcete používať pravú čokoládu. Môžete ich tiež pridať do svojich mixov, smoothie alebo pečených jedál pre dobrú chuť.
Kakaové kúsky, surové – Veľkoobchod
Nakupujte surové kakaové kúsky vo veľkom množstve od NutriBoost. Očakávajte nízke minimálne objednané množstvo, konkurencieschopné ceny a vysokú kvalitu. Produkt ponúkame vo veľkoobchodnom množstve aj ako súkromnú značku.