This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Oryza sativa
Veľkosť balenia 25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 25 kg
Pôvod Holandsko
Ako produkt vyzerá špinavo biely hnedý prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti 12-24 mesiacov
Veľkosť porcie 100 gramov
Kategória múky

 

 

 

Ryžový prášok alebo ryžová múka sa vyrába drvením jemnej ryže. Po odstránení nepožívateľného vonkajšieho obalu celozrnnej ryže získame hnedú ryžovú múku. Ryžová múka je bezlepková, preto ju možno použiť namiesto pšeničnej múky. Ryžovú múku môžete tiež použiť ako zahusťovadlo.

Pôvod produktu ryžová múka, hnedá

Ryža bola prvýkrát pestovaná v južnej Číne v roku 6000 pred naším letopočtom. Po nejakej dobe sa začala šíriť v Indii, Thajsku a Vietname. Práve teraz sú India a Čína zodpovedné za produkciu 50 % všetkej ryže na svete. Medzi hlavné štáty v USA, ktoré produkujú hlavne ryžu, patria Arkansas, Louisiana a Kalifornia.

V tých častiach sveta, kde sa ryža používa ako hlavná zložka potravín, sa namiesto pšeničnej múky väčšinou používa ryžová múka. Po zavedení v západných krajinách v 80. rokoch sa stala hlavnou zložkou pekárskeho tovaru a spracovaných potravín. 90 % svetovej produkcie a spotreby ryže je v Ázii.

Hnedá ryža má tmavú farbu a tvrdú štruktúru. Preto sa po rozdrveniu primárne používa na výrobu chleba a koláčov.

 

Ako používať produkt ryžová múka, hnedá

Hnedá ryžová múka sa vyrába po rozdrvení 100% čistej celozrnnej hnedej ryže. Táto múka má orechovú a jemnú chuť. Je to bezlepková ryžová múka. Preto ju môžete použiť v bezlepkových receptoch na pečenie, zahusťovanie omáčok, na výrobu chleba, muffinov a palaciniek.

Ryžová múka, hnedá – Veľkoobchod

Hľadáte veľkoobchodníka s ryžovou múkou? Pomôžeme vám s vysokou kvalitou a širokou paletou ingrediencií. Všetko priamo od výrobcu.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our