Ryžový prášok alebo ryžová múka sa vyrába drvením jemnej ryže. Po odstránení nepožívateľného vonkajšieho obalu celozrnnej ryže získame hnedú ryžovú múku. Ryžová múka je bezlepková, preto ju možno použiť namiesto pšeničnej múky. Ryžovú múku môžete tiež použiť ako zahusťovadlo.
Pôvod produktu ryžová múka, hnedá
Ryža bola prvýkrát pestovaná v južnej Číne v roku 6000 pred naším letopočtom. Po nejakej dobe sa začala šíriť v Indii, Thajsku a Vietname. Práve teraz sú India a Čína zodpovedné za produkciu 50 % všetkej ryže na svete. Medzi hlavné štáty v USA, ktoré produkujú hlavne ryžu, patria Arkansas, Louisiana a Kalifornia.
V tých častiach sveta, kde sa ryža používa ako hlavná zložka potravín, sa namiesto pšeničnej múky väčšinou používa ryžová múka. Po zavedení v západných krajinách v 80. rokoch sa stala hlavnou zložkou pekárskeho tovaru a spracovaných potravín. 90 % svetovej produkcie a spotreby ryže je v Ázii.
Hnedá ryža má tmavú farbu a tvrdú štruktúru. Preto sa po rozdrveniu primárne používa na výrobu chleba a koláčov.
Ako používať produkt ryžová múka, hnedá
Hnedá ryžová múka sa vyrába po rozdrvení 100% čistej celozrnnej hnedej ryže. Táto múka má orechovú a jemnú chuť. Je to bezlepková ryžová múka. Preto ju môžete použiť v bezlepkových receptoch na pečenie, zahusťovanie omáčok, na výrobu chleba, muffinov a palaciniek.
Ryžová múka, hnedá – Veľkoobchod
Hľadáte veľkoobchodníka s ryžovou múkou? Pomôžeme vám s vysokou kvalitou a širokou paletou ingrediencií. Všetko priamo od výrobcu.