Tieto stromy sa pestujú na malých farmách v amazonských lesoch v Afrike a Peru. Jedná sa o zdroj pre získanie kakaových bôbov. Tieto fazuľa sú zbierané, čistené, triedené a veľmi starostlivo sušené. Kakaové bôby sú surovinami pre čokoládu. Tieto fazule môžu ponúknuť kakaové maslo a ďalšie kakaové sušiny, ktoré sa extrahujú.
Pôvod surových kakaových bôbov
Botanický názov kakaovníka je Theobroma cacao a je zdrojom čokolády. Kakaové bôby sa v zásade používajú na výrobu čokolády a zberajú sa z tohto stromu. Plodom tohto stromu sa hovorí struky a semená tohto ovocia sú fazule. Plášť kapsuly je jasne sfarbený a má veľmi tvrdú škrupinu. Rastú na vetvách stromu vo forme zhlukov. Tieto struky sú nevoňavé malé biele kvety, ktoré sa nazývajú kauliflorie. Tieto kvety rastú na dlhoročných vetvách stromu.
NutriBoost ponúka kakaové bôby pochádzajúce z Peru a Afriky. V Peru rastú hlavne v lesných oblastiach ako Amazónia, Junín, Cusco, Ayacucho a San Martin. Chuť kakaových bôbov je horká, rovnako ako nesladená čokoláda.
Ako používať surové kakaové bôby
Môžu byť použité ako; namleté s kávou, olúpané a určené na konzumáciu, pražené, drvené a pridávané do smoothie, müsli, zmrzliny, zmesi, cesta na sušienky alebo ako náhradu v receptoch alebo dezertoch za čokoládové lupienky.
Surové kakaové bôby – Veľkoobchod
Nakupujte surové kakaové zrná vo veľkom množstve od NutriBoost. Očakávajte nízke minimálne objednané množstvo, konkurencieschopné ceny a vysokú kvalitu. Produkt ponúkame vo veľkoobchodnom množstve aj ako súkromnú značku.