Kakaový likér, známy tiež ako čokoládový likér, je čisto kakaová hmota, dostupná v polotuhej a pevnej forme. Vyrába sa z kakaových bôbov, preto má obe časti, kakaové maslo aj kakaovú sušinu, s rovnakým obsahom.
Kakaová pasta/likér, blok – pôvod
Z plodov kakaového stromu Theobroma, mletých kúskov, sa kakaová pasta extrahuje prirodzene. Keď sú surové kakaové bôby rozdrvené na kvapalinu, táto kvapalina sa pri izbovej teplote rýchlo premení na tuhú látku a vytvorí kakaovú pastu. Obsah kakaovej pasty je úplne prirodzený a obsahuje 55 % kakaového masla. Tento produkt je veľmi jemný a môžete ho použiť so 100% organickým kakaom pre akýkoľvek recept na čokoládu.
Používame tie najkvalitnejšie kakaové bôby a fermentujeme ich, aby sme znížili ich horkú chuť, aby sme vytvorili likér z kakaovej pasty. Kakaové bôby sa ošúpu, sušia a fermentujú za vzniku kakaovej pasty. Najprv sa kakaové bôby rozomelú na kakaovú hmotu a potom sa roztavia na likér.
Proces výroby kakaového masla je veľmi kreatívny, takže ho môžete ľahko použiť. Dôvodom je, že pastu môžete použiť pri varení s pôvodnou vôňou a chuťou. Ak pastu používate doma, môžete ju pridať do mixu sušeného ovocia a orechov. Pasta je tiež veľmi chutná so zmrzlinou alebo sladkými dezerty.
Kakaová pasta sa vyrába z tých kakaových bôbov, ktoré sú olúpané, sušené a fermentované. Tieto bôby sú rozomleté, aby sa vytvorila kakaová pasta, a potom sa táto pasta zmení na likér. Potom možno likér rozdeliť na kakaové maslo alebo ochladiť a premeniť na pevné bloky surovej čokolády. Používa sa hlavne s kakaovým maslom na výrobu čokolády.
Ako používať kakaovou pastu/likér, blok
Čokoládové pudingy, tradičné čokoládové tyčinky, čokoládové nápoje a čokoládové koláče sú hlavné jedlá, v ktorých sa používa kakaová pasta.
Kakaová pasta/likér, blok – Veľkoobchod
Kúpte si kakaovú pastu/likér, blok od veľkoobchodníka. NutriBoost je vám k službám. Poskytujeme nízke minimálne objednané množstvo a konkurencieschopné ceny. Túto položku je možné zakúpiť vo veľkoobchodnom množstve aj ako súkromnú značku.