Lúpané a spracované slnečnicové jadro je známe ako pekárenské slnečnicové jadro. Pekárenský stupeň sa líši od cukrárskeho, pretože má okrúhly tvar a veľkú veľkosť. V jadre pekárenskej triedy je obsah oleja vyšší. Preto má tmavšiu farbu. Ale keď hovoríme o cukrárskej triede, má bledú farbu, veľkú veľkosť a pevnú štruktúru.
Pôvod slnečnicových semienok do cukroviniek
Pôvodom slnečnice je Peru a Mexiko. Sú jednou z prvých rastlín, ktoré domorodí Američania pestovali a používali po tisíce rokov. Keď ho Španieli priviezli do Európy, stal sa slnečnicový olej veľmi slávnym a neskôr sa rozšíril aj do ďalších krajín. Kvety tejto rastliny produkujú veľa semien uzavretých v šedých alebo čiernych škrupinách v tvare slzy.
Ako používať slnečnicové semienka do cukroviniek
Cukrárske slnečnicové semienka sa používajú hlavne v pekárenských výrobkoch a slnečnicovom oleji. Môžu byť tiež konzumované ako desiata.
Slnečnicové semienka do cukroviniek – Veľkoobchod
Kúpte si slnečnicové semienka do cukroviniek vo veľkoobchodných objemoch od našej spoločnosti. Sú balené v 25 kg vreciach a môžeme ich dodať akejkoľvek spoločnosti, ktorá potrebuje túto položku, či už ide o jedno balenie, alebo celý kontajner.