Sezam je známy ako jedna z najstarších plodín olejnatých semien na svete. V porovnaní s inými olejninami majú najväčší obsah oleja. Používa sa v kuchyniach celého sveta vďaka svojej orechovej a bohatej chuti. Vyzerá veľmi podobne ako čierne semeno alebo Nigella sativa. Ľudia sú zmätení a nazývajú to cibule a čierne rasca. Mali by ste vedieť, že sú odlišné a nenechajte sa zmiasť ich vzhľadom.
Sesamum indicum je rastlina, ktorá sa pestuje tisíce rokov. Má struky, ktoré obsahujú mastné, malé a ploché semená zvané čierne sezamové semienka. Existuje mnoho farebných odrôd sezamových semien, ako je hnedá, biela, čierna, zlatá, sivá a pálená.
Keď sa odstráni šupka čierneho sezamového semienka, zmení sa na biele sezamové semienko, pretože po odstránení šupky zrna sa odhalí jeho biele vnútornej časti. Odstránením šupky bude mať semeno tiež rôzne živiny a príchute.
Ako používať sezamové semienka, čierne:
Pokiaľ ide o použitie semien v kuchyni, možno ich použiť mnohými spôsobmi. Môžete ich posypať na šaláty, ryžové jedlá, zeleninu a rezance. Môžu byť taktiež použité na ochutenie rýb ako chrumkavý povlak alebo dokonca na pečené jedlá. Sezamové semienka sa používajú pri všetkých druhoch varení v Ázii, Afrike, na Strednom východe a v Stredomorí. Čierne semená sú bohatšie na chuť s orechovou chuťou, ale majú menej oleja. To je dôvod, prečo sú dobré na dotváranie jedla. Navyše ponúkajú jedlu estetický nádych vďaka svojej jedinečnej farbe. V Číne a Japonsku ľudia používajú čierne sezamové semienko k sladkostiam, ako je zmrzlina, mochi a sušienky.
Sezamové semienka, čierne – Veľkoobchod
Kúpte si čierne sezamové semienka od veľkoobchodnej spoločnosti, ako je NutriBoost. Ak hľadáte malé alebo veľké objemy tejto konkrétnej položky, kontaktujte nás.