Špalda je známa ako obilná obilnina, ktorá patrí do rodiny pšeníc. Ale nie je ako pšenica. Toto obilie sa na Strednom východe a v Európe pestuje stovky rokov. Aj keď má rovnaký vzhľad ako pšenica, jeho vonkajší obal je veľmi tvrdý a pred použitím je rozdrvený. Rovnako ako pšeničná múka je jej chuť trochu sladká a orechová.
Pokiaľ hovoríme o najobľúbenejších pšeničných mukách, špaldová múka je jednou z nich. Používa sa vo všetkých receptoch bez pšenice, v chlebe a cestovinách.
Pôvod špaldovej múky
Špalda patrí do rodiny pšeníc. Jedná sa o druh pšenice, ktorý sa pestuje od roku 5000 pred naším letopočtom. Nazýva sa tiež pšenica lúpaná alebo pšenice Dinkel. Jedná sa o obilné zrno, ktoré sa pestuje po stáročia. Pôvodom špaldy je Irán, potom sa dostal do Európy. Od minulého storočia začala kultivácia špaldy tiež v Severnej Amerike.
Ako používať špaldovú múku
Špaldová múka je užitočnou náhradou pšeničnej múky v rôznych receptoch v pomere 1:1. Špalda má v sebe jedinečný typ lepku. K výrobe štruktúry chleba potrebuje špaldová múka kratšiu dobu hnetenia, pretože je mäkká a ľahko sa rozkladá, čo je opak pšeničnej múky. Preto je dôležité si uvedomiť, že špaldovú múku nemiešajte. Inak sa textúra veci, ktorú robíte, rozpadne.
Špaldová múka – Veľkoobchod
Ako veľkoobchodná spoločnosť so špaldovou múkou je náš tovar distribuovaný vo veľkých objemoch po celom svete. Najmä v Európe dodávame túto položku rôznym značkám a spoločnostiam. Spojte sa s nami a získajte osobnú ponuku.