This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Triticum spelta
Veľkosť balenia 20-25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 20-25 kg
Pôvod Holandsko
Ako produkt vyzerá špinavo biely, nahnedlý prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti 12-24 mesiacov
Veľkosť porcie 26 gramov
Kategória zrná a semená

 

 

 

Špalda, ktorá sa tiež nazýva Farro Grande, patrí do rodiny farro. Najprv sa pestovala v Perzii, ktorej sa teraz hovorí Irán, potom sa začalo s pestovaním v juhovýchodnej Európe. V tej dobe to bola hlavná potravina a bol to prvý druh pšenice používanej na výrobu chleba.

Pôvod lúpanej špaldy

Špalda má aj iné mená, ktorými sú pšenica lúpaná a pšenice Dinkel. Tento typ pšenice bol prvýkrát pestovaný pred rokom 5 000 pred naším letopočtom. Používal sa na výrobu pekárskych výrobkov, Jeneveru alebo čistenie piva.

Je tiež považovaný za poddruh pšenice, pretože obaja vyzerajú podobne. Botanický názov špaldy je Triticum aestivum.

Ako používať lúpanú špaldu

Špaldu možno použiť ako celé zrná alebo vo forme múky. Špaldovú múku môžete použiť na prípravu sušienok a chleba. Môže byť tiež použitá miesto pšenice na prípravu receptov na chlieb alebo pšeničnú múku.

Špalda, lúpaná – Veľkoobchod

Ako veľkoobchod s lúpanou špaldou distribuujeme túto položku vo väčších objemoch po celom svete, najmä v Európe. Na požiadanie sme schopní zabezpečiť menšie aj väčšie objemy objednávok.  

This website needs you to allow the use of cookies as described in our