Ryžová múka je vyrobená z jemnej mletej ryže. Jedná sa o biely typ ryžovej múky, ktorá sa vyrába z ryže po odstránení ich nepožívateľnej vonkajšej šupky. Môžete ju použiť ako náhradu za pšeničnú múku, pretože je bez lepku. Môže byť tiež použitá na zahustenie omáčok.
Pôvod produktu ryžová múka, biela
V južnej Číne sa ryža pestovala prvýkrát okolo roku 6000 pred naším letopočtom. Potom sa rýchlo rozšírila v Thajsku, Indii a Vietname. Zhruba 50 % svetovej produkcie ryže produkujú Čína a India. Arkansas, Louisiana a Kalifornia sú hlavnými producentmi ryže v USA. Okolo roku 1000 pred naším letopočtom sa ryža dostala do Afriky a potom do Grécka. Neskôr bola do Brazílie privezená z Európy. V súčasnej dobe Ázie produkuje najvyššie percento ryže na svete. Ázia je tiež najväčším spotrebiteľom ryže.
Ako používať produkt ryžová múka, biela
Múku z bielej ryže môžete použiť na zahustenie omáčok, obalenie rýb alebo k pečeniu jedál, ako je chlieb, knedle, sušienky a mnoho ďalšieho.
Ryžová múka, biela – Veľkoobchod
NutriBoost je veľkoobchod a dodávateľ rôznych ingrediencií z ryžovej múky. Dodávame vysoko kvalitné ingrediencie za konkurencieschopné ceny a s nízkym minimálnym objemom objednávky.