This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Chenopodium quinoa
Veľkosť balenia 20 kg
Minimálne množstvo v objednávke 20 kg
Pôvod Peru
Ako produkt vyzerá špinavo biely prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti 12 mesiacov
Veľkosť porcie ¼ hrnčeka
Kategória múky

 

 

 

Quinoa je známa ako bylina, ktorá rastie hlavne v Južnej Amerike vďaka svojim jedlým semenám ako obilná plodina. Quinoa semená alebo zrná sú bez lepku a sú to tzv. pseudocereálie.

Pôvod quinoa múky

Prvá kultivácia rastliny quinoa bola vykonaná asi pred 7000 rokmi v Andách. Preto je považovaná za starodávne obilie a hlavnú potravinu od predkolumbovskej éry. Keď prišli Španieli, rastlín quinoa si nevšímali, pretože si mysleli, že je to indiánske jedlo.

Pestovanie rastliny quinoa bolo na vrchole v druhej polovici 20. storočia. Teraz sa pestuje v oblasti od And na severozápad USA do Kanady. Od septembra 2017 do roku 2018 približne 255 komerčných produktov, vrátane pekárenských produktov, obsahovalo rastlinu quinoa ako prísadu.

Oblasťou tejto malej pseudocereálie sú Andy. Semená rastliny quinoa môžete použiť ako pražené alebo surové

Ako používať quinoa múku

Všeobecne sa quinoa múka mieša s inými múkami a používa sa v mnohých výrobkoch, ako sú dezerty, chlieb, pečivo a ďalšie pekárenské produkty. Quinoa múka je buď pražená alebo varená. Obvykle sa používa asi 20 % zmiešaním s pšeničnou múkou na výrobu palaciniek, dezertov, chleba a sušienok.

Quinoa múka – Veľkoobchod

Quinoa múku dodávame vo veľkoobchodnom množstve. Využite našich dobrých cien, vysokej kvality a rozmanitého sortimentu. Požiadajte o osobnú ponuku prostredníctvom nášho kontaktného formulára.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our