Quinoa je známa ako bylina, ktorá rastie hlavne v Južnej Amerike vďaka svojim jedlým semenám ako obilná plodina. Quinoa semená alebo zrná sú bez lepku a sú to tzv. pseudocereálie.
Pôvod quinoa múky
Prvá kultivácia rastliny quinoa bola vykonaná asi pred 7000 rokmi v Andách. Preto je považovaná za starodávne obilie a hlavnú potravinu od predkolumbovskej éry. Keď prišli Španieli, rastlín quinoa si nevšímali, pretože si mysleli, že je to indiánske jedlo.
Pestovanie rastliny quinoa bolo na vrchole v druhej polovici 20. storočia. Teraz sa pestuje v oblasti od And na severozápad USA do Kanady. Od septembra 2017 do roku 2018 približne 255 komerčných produktov, vrátane pekárenských produktov, obsahovalo rastlinu quinoa ako prísadu.
Oblasťou tejto malej pseudocereálie sú Andy. Semená rastliny quinoa môžete použiť ako pražené alebo surové.
Ako používať quinoa múku
Všeobecne sa quinoa múka mieša s inými múkami a používa sa v mnohých výrobkoch, ako sú dezerty, chlieb, pečivo a ďalšie pekárenské produkty. Quinoa múka je buď pražená alebo varená. Obvykle sa používa asi 20 % zmiešaním s pšeničnou múkou na výrobu palaciniek, dezertov, chleba a sušienok.
Quinoa múka – Veľkoobchod
Quinoa múku dodávame vo veľkoobchodnom množstve. Využite našich dobrých cien, vysokej kvality a rozmanitého sortimentu. Požiadajte o osobnú ponuku prostredníctvom nášho kontaktného formulára.