This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Amaranthus caudatus
Veľkosť balenia 20-25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 20-25 kg
Pôvod India
Ako produkt vyzerá prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické
Minimálna doba trvanlivosti

24 mesiacov

Veľkosť porcie ¼ hrnčeka
Kategória múky

 

 

 

Popis

Amarantová múka sa vyrába z rastliny amarant. Semená rastliny sú namleté, čo z nej urobí múku. Tá môže byť použitá na pečenie alebo zmiešaná s inou múkou. Semeno rastliny amarant, ktoré sa používa na výrobu amarantovej múky, sa vyskytuje v rôznych farbách, ako je ružová, biela, zlatá a pálená – záleží na druhu. Amarantovú múku môžete použiť na pečenie, pretože dodá vašim pokrmom sladkú a lahodnú chuť.

Ľudia považujú amarant za obilninu, ako je pšenica a ovos, ale nie je tomu tak. Hoci má podobné použitie a živiny ako obilniny, úplne sa líši od obilných zŕn. 

Pôvod amarantovej múky

Hlavným producentom amarantu boli Aztékovia, čo bola mocná ríša v centrálnom Mexiku v 15. a 16. storočí nášho letopočtu. Po fazuli a kukurici bol amarant treťou hlavnou plodinou produkovanou v tejto ríši. Bola pomenovaná podľa gréckeho slova, ktoré znamená „večný“ alebo „nesmrteľný“. Ukazuje to na robustnosť a všestrannosť tohto semena. 

Ako používať amarantovú múku

Aztékovia používali amarant na výrobu tortillas, atole a tamales. Keď začal ich posvätný mesiac Huitzilopochtli, používali na vytváranie idolov svojich bohov agáve, kukuricu a amarant. K výrobe vašich obľúbených pokrmov, ako je chlieb, chlebové placky, palacinky, krekry a cesto na pizzu, bude amarantová múka dokonalým doplnkom vašej malej kuchynskej pekárne. 

Amarantová múka – Veľkoobchod

NutriBoost je veľkoobchodník s amarantovou múkou. Preto túto položku našim zákazníkom ponúkame vo veľkoobchodnom množstve aj ako súkromnú značku.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our