Popis
Amarantová múka sa vyrába z rastliny amarant. Semená rastliny sú namleté, čo z nej urobí múku. Tá môže byť použitá na pečenie alebo zmiešaná s inou múkou. Semeno rastliny amarant, ktoré sa používa na výrobu amarantovej múky, sa vyskytuje v rôznych farbách, ako je ružová, biela, zlatá a pálená – záleží na druhu. Amarantovú múku môžete použiť na pečenie, pretože dodá vašim pokrmom sladkú a lahodnú chuť.
Ľudia považujú amarant za obilninu, ako je pšenica a ovos, ale nie je tomu tak. Hoci má podobné použitie a živiny ako obilniny, úplne sa líši od obilných zŕn.
Pôvod amarantovej múky
Hlavným producentom amarantu boli Aztékovia, čo bola mocná ríša v centrálnom Mexiku v 15. a 16. storočí nášho letopočtu. Po fazuli a kukurici bol amarant treťou hlavnou plodinou produkovanou v tejto ríši. Bola pomenovaná podľa gréckeho slova, ktoré znamená „večný“ alebo „nesmrteľný“. Ukazuje to na robustnosť a všestrannosť tohto semena.
Ako používať amarantovú múku
Aztékovia používali amarant na výrobu tortillas, atole a tamales. Keď začal ich posvätný mesiac Huitzilopochtli, používali na vytváranie idolov svojich bohov agáve, kukuricu a amarant. K výrobe vašich obľúbených pokrmov, ako je chlieb, chlebové placky, palacinky, krekry a cesto na pizzu, bude amarantová múka dokonalým doplnkom vašej malej kuchynskej pekárne.
Amarantová múka – Veľkoobchod
NutriBoost je veľkoobchodník s amarantovou múkou. Preto túto položku našim zákazníkom ponúkame vo veľkoobchodnom množstve aj ako súkromnú značku.