This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Cinnamomum Verum, Cinnamon Zeylanicum
Veľkosť balenia 20-25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 20-25 kg
Pôvod Indonézia, Madagaskar, Srí Lanka
Ako produkt vyzerá prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti 12-24 mesiacov
Veľkosť porcie 2-4 gramov
Kategória bylinky a korenie

 

 

 

Vnútorná kôra cejlónskej škorice je zdrojom pre získanie škorice zeylanicum. Známymi producentmi škorica zeylanicum sú Madagaskar, Srí Lanka a India. Jediná originálna cejlonská škorica, ktorá je považovaná za historicky „pravú“, pochádza zo Srí Lanky. Aj keď ostatné škorice sú tiež rovnakého druhu, sú považované za „nepravé“ a nazývajú sa kasie. Ceny sú rôzne, preto je dôležité určiť, ktorú odrodu požadujete.

Pôvod škoricového prášku Ceylon

Škorica je považovaná za veľmi starú a Egypťania ju používali už v roku 2000 pred naším letopočtom. Stonky škoricových stromov sú rezané a potom spracovávané zoškrabaním ich vonkajšej kôry. Z tohto dôvodu sa vnútorná kôra uvoľní a potom sa vypáli v roliach. Potom sa role suší po dobu niekoľkých hodín, potom sa odrežú na role okolo 10 cm. Tieto roly sa neskôr rozomelú na prášok.

Ako používať škoricový prášok Ceylon

Škoricový prášok možno použiť mnohými spôsobmi, napríklad do korenených nápojov a dezertov. Zdrojom pre získanie škoricového prášku sú rôzne druhy Cinnamomum. V Ázii sa strom Cinnamomum pestuje, najmä vo Vietname, Číne a Indonézii. Používajú sa tiež pre sladkú vôňu s jedinečnou a korenistú chuťou, ktorá sa získava z éterického oleja zvaného cinnamaldehyd.

Škoricový strom musí rásť dva roky, aby dával škoricu. Po dvoch rokoch je strom rozsekaný na pne a potom sa vynorí veľa malých púčikov. Keď tieto výhonky zosilní a dospejú a majú priemer 5 cm, je vnútorná kôra stonky rovnomerne opracovaná a odoberie sa zelená vonkajšia kôra, kým sa neuvoľní z dreva. Potom je vnútorná kôra vysušená na vzduchu, jej veľké listy sú odstránené a nakrájané na prúžky. Jedná sa o prúžky, ktoré sa premenili vo zvlnenou škoricu. Tieto kúsky sa ďalej sušia v rúre alebo na slnku. Keď sú kúsky dostatočne opálené, sú pripravené na odoslanie po celom svete.

Ako používať škoricový prášok Ceylon

Škoricový prášok, ktorý ponúkame, je úplne organický a topí sa v ústach s teplou, korenistou, sladkou, aromatickou a jemnou chuťou. Môžete ho pridať do vašej kuchyne a dať pokrmu hĺbku. Môže byť použitý na dochutenie ovocných pokrmov, sladkých a cereálnych kaší. Originálna škorica môže poskytnúť úžasnú vôňu pre prípravu teplých nápojov, ako je káva alebo čaj.

Škoricový prášok Ceylon – Veľkoobchod

Sme veľkoobchodná spoločnosť zaoberajúca sa predajom škoricového prášku Ceylon. Preto dovážame priamo zo zdroja a dodávame pre širokú škálu značiek a podnikov v Európe. Získajte viac pri obchodovaní s NutriBoost vďaka konkurenčným cenám a prémiovej kvalite

This website needs you to allow the use of cookies as described in our