Paradajky sušené rozprašovaním sa používajú na výrobu paradajkového prášku. Tento jemný prášok sa skladuje v špajze po dehydratácii paradajok a ich rozomletiu na prášok. Paradajky sa tiež latinsky nazývajú lykopersikon alebo vlčí broskyňa. Paradajky boli veľmi dlho považované za jedovaté. Majú dekoratívne plody a listy. Pôvodom tejto rastliny je Európa, najmä Veľká Británia.
Pôvod paradajkového prášku
Čerstvé paradajky sa premení na zmes a následné rozprašovanie zmesi vyrobí paradajkový prášok. Sušenie rozprašovaním sa používa na kvapalnú zmes, ktorej výsledkom je jemný prášok. Ak urobíte malé úpravy rozprašovacej trysky, môžete urobiť paradajkový prášok konzistentný. Produkt je vysoko koncentrovaný s matne červenou farbou. Možno ho však vylepšiť na jasne červenú farbu podľa voľby ľudí.
Ako používať paradajkový prášok
Môžete ho použiť v mnohých pokrmoch tak, že z neho po zmiešaní s vodou urobíte červenou paradajkovou pastu. Paradajkový prášok možno použiť v mnohých receptoch ako náhradu čerstvých paradajok, pretože môže zlepšiť chuť pokrmov. Zlepšuje chuť čerstvej salsy a dodáva chuť paradajkám bez chuti v obchode s potravinami.
Paradajkový prášok – Veľkoobchod
NutriBoost je spoločnosť zaoberajúca sa veľkoobchodom s paradajkovým práškom. Pomáhame ďalším značkám a spoločnostiam vylepšovať ich výrobky s touto vysoko kvalitnou prísadou. Máte záujem o ponuku? Požiadajte si teraz cez náš kontaktný formulár.