Keď sa pozrieme späť do histórie, biele korenie bolo jedným z najobľúbenejších korení na svete. Biele korenie bolo vždy považované za cenné, a to dokonca aj na začiatku piateho storočia, kedy bol v Ríme používaný ako peniaze.
Pôvod prášku z bieleho korenia
Asi pred 2000 rokmi bolo biele korenie objavené v juhovýchodnej Ázii a jeho výsadba sa v priebehu rokov značne zvýšila. V 30. rokoch bola najväčším producentom tohto korenia Brazília. Bobule bieleho korenia pripomínajú hrozno a rovnako ako tak rastú vo zväzkoch vysokých asi 3 m. Zvyčajne sa vyskytujú v Indonézii a Indii. Plody bieleho korenia sa používajú na výrobu troch druhov korenia; čierne, biele a zelené. Z nich má najsilnejšiu chuť čierne korenie, a preto je najznámejšie. Ešte predtým, než proces zrenia zeleného korenia skončí, sú spracované. Tie plody, ktoré sú nezrelé, nám dávajú zelené korenie. Ich semená sú po spracovaní konzervované v slanom náleve. A posledné je biele korenie. Vyrába sa z tých bobúľ, ktoré skutočne dozreli. Zelené korenie bolo vyvinuté nedávno, ale čierne a biele korenie sa používalo veľmi dlho. Existujú aj iné druhy korenia, napríklad červené korenie a ružové korenie. Sú tiež spracovávané a predávané na trhu. Botanický názov korenia je Piper Nigrum a patrí do čeľade Piperaceae. Tieto korenia prirodzene rastú v Indonézii, na Srí Lanke, vo Vietname, Indii a Malajzii.
Ako používať prášok z bieleho korenia
S bielym korením si môžete vychutnať omáčky, zeleninu a dusené mäso. Pre svoju jedinečnú chuť a korenistú vôňu je tento korenie tiež zložkou mnohých receptov s krevetami a tuniakmi.
Prášok z bieleho korenia – Veľkoobchod
Ste pripravení okoreniť svoj sortiment? Potom je dobrá voľba spolupracovať s NutriBoost ako vaším veľkoobchodným partnerom z oblasti prášku z bieleho korenia. Zavolajte alebo pošlite e-mail jednému z našich zamestnancov a zistite viac o tom, čo vám môžeme ponúknuť.