This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Triticum spelt
Veľkosť balenia 20-25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 20-25 kg
Pôvod Holandsko
Ako produkt vyzerá špinavo biely, nahnedlý prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti 12-24 mesiacov
Veľkosť porcie ¼ hrnčeka
Kategória múka

 

 

 

Špalda je známa ako obilná obilnina, ktorá patrí do rodiny pšeníc. Ale nie je ako pšenica. Toto obilie sa na Strednom východe a v Európe pestuje stovky rokov. Aj keď má rovnaký vzhľad ako pšenica, jeho vonkajší obal je veľmi tvrdý a pred použitím je rozdrvený. Rovnako ako pšeničná múka je jej chuť trochu sladká a orechová.

Pokiaľ hovoríme o najobľúbenejších pšeničných mukách, špaldová múka je jednou z nich. Používa sa vo všetkých receptoch bez pšenice, v chlebe a cestovinách.

Pôvod špaldovej múky

Špalda patrí do rodiny pšeníc. Jedná sa o druh pšenice, ktorý sa pestuje od roku 5000 pred naším letopočtom. Nazýva sa tiež pšenica lúpaná alebo pšenice Dinkel. Jedná sa o obilné zrno, ktoré sa pestuje po stáročia. Pôvodom špaldy je Irán, potom sa dostal do Európy. Od minulého storočia začala kultivácia špaldy tiež v Severnej Amerike.

Ako používať špaldovú múku

Špaldová múka je užitočnou náhradou pšeničnej múky v rôznych receptoch v pomere 1:1. Špalda má v sebe jedinečný typ lepku. K výrobe štruktúry chleba potrebuje špaldová múka kratšiu dobu hnetenia, pretože je mäkká a ľahko sa rozkladá, čo je opak pšeničnej múky. Preto je dôležité si uvedomiť, že špaldovú múku nemiešajte. Inak sa textúra veci, ktorú robíte, rozpadne.

 

Špaldová múka – Veľkoobchod

Ako veľkoobchodná spoločnosť so špaldovou múkou je náš tovar distribuovaný vo veľkých objemoch po celom svete. Najmä v Európe dodávame túto položku rôznym značkám a spoločnostiam. Spojte sa s nami a získajte osobnú ponuku.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our