This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Piper nigrum
Veľkosť balenia 25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 25 kg
Pôvod Ázia, Európa
Ako produkt vyzerá prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické
Minimálna doba trvanlivosti 12 mesiacov
Veľkosť porcie 1 čajová lyžička
Kategória bylinky a korenie

 

 

 

Čierne korenie patrí medzi najčastejšie používané korenie, ktoré sa pridáva do niekoľkých jedál. Je to tiež najpredávanejšie korenie na svete. V tomto korení je chemická zlúčenina zvaná piperín, ktorá mu dodáva jedinečnú korenistú chuť, ktorá ho odlišuje od chilli papričiek. Používa sa po celom svete na dochutenie, väčšinou so soľou.

Rastliny čierneho korenia produkujú nezrelé bobule, ktoré sú zelené, a potom sa z nich vytvorí čierne korenie. Pred usušením sú bobule prevarené a vyčistené v horúcej vode. Teplo vody urýchľuje proces zhnednutia počas sušenia. Dokončenie procesu sušenia, aj pri strojoch, trvá niekoľko dní. Počas tohto procesu korenie okolo semena stmavne na tenkú vrstvu a zmenší sa. Keď je proces sušenia dokončený, produkt, ktorý získame, sa nazýva čierne korenie.

Pôvod prášku z čierneho korenia

Pri pohľade späť do histórie bolo čierne korenie jedným z najcennejších a najpredávanejších korení. V tej dobe ľudia používali čierne korenie namiesto peňazí.

Piper nigrum je názov kvitnúcej rastliny, z ktorej je čierne korenie vyrábané. Je z čeľade Piperaceae, ktorá obsahuje rastlinu zvanú piepor čierny. Ide o plodinu, ktorá sa suší a neskôr sa používa ako korenie. Priemer plne dospelého plodu korenia je okolo 5 mm. Farba plodiny je tmavo červená a má semeno rovnako ako kôstkovice. Je zdrojom pre výrobu mletého čierneho korenia a korenia, ktoré je bežne známe ako zelené korenie (sušené nezrelé plodiny), biele korenie (zrelé semená) alebo čierne korenie (varené a sušené nezrelé plodiny).

Ako používať prášok z čierneho korenia

Čierne korenie je najpoužívanejším korením takmer na celom svete, ktoré dodáva jedlu pálivosť. Čierne korenie môže byť tiež použité v nakladaných uhorkách, polievkach, dusených pokrmoch a vo vývare. Po spracovaní je tiež k dispozícii v rôznych farbách. Môžete ho použiť na prípravu jedla ako korenie.

Prášok z čierneho korenia – Veľkoobchod

Prášok z čierneho korenia dodáva veľkoobchodná spoločnosť NutriBoost mnohých popredným značkám a dodávateľom v Európe. Vďaka našim konkurenčným cenám a flexibilite podporujeme našich klientov pri plnení ich cieľov.

This website needs you to allow the use of cookies as described in our