This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.
This content is blocked due to privacy reasons, you need to allow the use of cookies.

 

Kategórie Popis
Botanický názov Curcuma longa
Veľkosť balenia 25 kg
Minimálne množstvo v objednávke 25 kg
Pôvod India, Čína
Ako produkt vyzerá žltkastý prášok
Dostupnosť veľkoobchodné množstvo, súkromná značka
Kvalita organické, konvenčné
Minimálna doba trvanlivosti

24 mesiacov

Veľkosť porcie 1 čajová lyžička
Kategória bylinky a korenie

 

 

 

Kurkumový prášok dovážame z Indie, kde je vlhké a horúce podnebie. Je to ideálna klíma pre rast kurkumy. Zo stonky a koreňov rastliny Curcuma Longa sa vyrába kurkumový prášok, ktorý jej dodáva silnú korenenou chuť. Má jasne žltú alebo oranžovú farbu a je jednou z najpoužívanejších surovín na varenie v južnej Ázii.

Pôvod kurkumy

Historickým pôvodom kurkumy je Ázia a patrí do rodiny zázvorov. Je to tiež jedno z najoceňovanejších korení na svete. A konečne, kurkuma v prášku je tiež jedným z najlacnejších korení na svete.

Je veľmi žiadaná nielen kvôli nízkej cene alebo dostupnosti, ale aj kvôli svojej farbe a chuti. Používa sa tiež na farbenie odevov. Hinduisti pri svojich obradoch tiež používali kurkumový prášok na výrobu farebných pást.

Vďaka svojej korenistej chuti a farbe sa kurkumový prášok stal nevyhnutnou prísadou pre rizota, karí, koláčov, polievok a mnoho ďalších potravín po celom svete, najmä v Ázii, Európe a Afrike. Patrí do rodiny zázvorov, preto má výraznú drevitú a kvetinovú vôňu a chuť.

Ako používať kurkumu v prášku

Dokáže z mlieka urobiť bohatý chutný nápoj. Prášok z kurkumy môžete použiť na zlepšenie chuti polievok a karí. Používa sa tiež na ochutenie pečenej zeleniny.

Kurkuma v prášku – Veľkoobchod

NutriBoost je veľkoobchodník s kurkumou v prášku v Holandsku. Obchodníci, dovozcovia aj značky už našu položku vo svojom podnikaní používajú. Ste tiež pripravení vyskúšať našu kvalitu? Spojte sa s jedným z našich zamestnancov

This website needs you to allow the use of cookies as described in our